Halvin laina

Halvin laina

Miten löytää netin halvin laina?

Tämä kysymyksen esittää varmasti moni suomalainen itselleen, kun alkaa etsimään itselleen lainaa netistä. Jokainen joka tarvitsee lainaa, haluaa tietenkin saada lainan mahdollisimman pienellä lainakorolla ja muilla kuluilla.

Ongelmana vain tahtoo olla, että netti on täynnä lainantarjoajia. Tämä on toki positiivinen asia siinä mielessä, että hakijalla on varaa valita minkä mistä lainansa ottaa. Mutta varjopuolena on, että sopivan ja varmasti edullisen lainan löytäminen voi olla haastavaa ja aikaa vievää.

 

Miten voi varmistaa, että saa lainaa edullisesti?

Nopein ja varmin tapa on kilpailuttaa laina usean pankin ja netissä lainaa tarjoavan rahoitusyhtiön välillä. LainanKilpailuttaja.fi tekee yhteistyötä 30:n Suomessa toimivan ja suomalaisen luotonmyöntäjän kanssa. Hakijan lainahakemus kilpailutetaan aina jokaisen lainantarjoajan välillä.

Hakijalle lainan kilpailuttaminen on helppoa. Hakijan tarvitse vain täyttää yksi maksuton lainahakemus ja hakemus kilpailutetaan kaikkien yhteistyökumppaneiden välillä. Lainan kilpailuttamisen kautta hakija saa vertailtatavakseen useita lainatarjouksia oman lainatarpeensa mukaisesti. Jokaisessa lainatarjouksessa on huomioita lainanhakija vaatimuksen ja tarjoukset ovat aina henkilökohtaisia.

Lainanhakija saa tutustua tarjouksiin ja päättää minkä tarjouksista hyväksyy. Mikään ei kuitenkaan sido hakijaa valitsemaan mitään tarjouksista, joten hänellä on halutessaan myös oikeus hylätä kaikki lainatarjoukset ilman kuluja.

Vertaa lainoja keskenään ja jos joukossa on laina, joka on tarpeisiisi sopiva ja edullinen, valitse laina hyväksymällä alustava lainatarjous. Hyväksymisen jälkeen saat tarkemmat ohjeet lainasopimuksen allekirjoittamiseen lainanmyöntäjältä.

 

Mitä asioita lainatarjouksissa tulee ottaa huomioon?

Halvin laina löytyy vertailemalla.

Vertaa lainatarjouksissa lainan korkoa, kuluja ja muita ehtoja.

Lainan todellinen vuosikorko kertoo parhaiten kuinka edullisesta tai kalliista lainasta on kyse. Lainan todellinen vuosikorko pitää sisällään lainan kaikki kulut yhteensä. Näitä ovat esimerkiksi avausmaksu, laskutuslisä, lainanhoitokulut, nostopalkkio ja nimellinen vuosikorko. Toiseen tarjoukseen nähden erot eivät varmasti ole suuria mutta kannattaa muistaa, että lainaa maksetaan usein vähintään vuoden ajan, joten pidemmällä aikavälillä muutaman prosentin säästö kuluissa ja korkomaksuissa voi olla merkittävä.

Lainan todellinen vuosikoron lisäksi lainaehdoissa voi olla sellaisia ominaisuuksia, jotka vaikuttavat lainapäätökseen. Tällaisia voivat olla mm. lyhennys- tai maksuvapaan pitäminen muutaman kerran vuodessa. Lyhennysvapaan pitäminen voi jossain elämänvaiheessa tulla tarpeeseen, jos elämäntilanne hetkellisesti muuttuu.

 

Vanhan lainan kilpailuttaminen uudelleen

On hyvä myös muistaa, että olemassa olevan lainan voi vaihtaa uuteen halvempaan lainaan.

Lainan kilpailuttaminen onnistuu myös jo olemassa olevalle lainalle.

Usein ajatellaan, että kun on kerran lainan ottanut, täytyy se maksaa loppuun asti maksoi mitä maksoi. Näin ei kuitenkaan ole, vaan vanhan lainan voi hyvin kilpailuttaa uudelleen ja vaihtaa toiseen edullisempaan. Käytännössä tämä tapahtuu siten, että lasketaan paljonko lainaa on maksamatta ja kyseiselle lainasummalle pyydetään uudet lainatarjoukset. Kun sopivan laina löytyy, maksetaan uudella lainalla vanha laina kokonaisuudessaan aikaisemmalle lainanmyöntäjälle. Lainan kilpailuttaminen on suositeltavaa tehdä noin 1 – 2 vuoden välein.

 

Kuinka suuren lainan voin hakea verkkohakemuksella?

Lainaa voit hakea 100 – 60.000 euroa, 1 – 20 vuoden maksuajalla. Lainaa varten ei tarvitse vakuuksia tai takausta.

Monelle suomalaiselle halvin laina on löytynyt juuri lainan kilpailuttamisen avulla.

Jokainen lainantarjoaja tietää kuinka kovaa kilpailua lainasektorilla on ja näin ollen he pyrkivät antamaan hakijalle mahdollisimman edullisen lainatarjouksen.

Jaa tämä artikkeli

heidi