Kilpailuta laina

Kilpailuta laina

Nämä lainat kannattaa kilpailuttaa

Lainan kilpailuttaminen on tullut ajankohtaiseksi, mutta mitkä lainat on mahdollista kilpailuttaa uudelleen?

Nyrkkisääntö on, että kaikki lainat voi kilpailuttaa.

Asian selventämiseksi tässä muutama lainatyyppi mitkä kannattaa kilpailuttaa:

Pikavippi, kulutusluotto, joustoluotto, autolaina, asuntolaina, remonttilaina ja mikä tahansa laina mihin et ole sellaisenaan tyytyväinen tai haluat selvittää muut rahoitusvaihtoehdot.

Kilpailuta laina, joka sinulla on, niin saat selville voitko saada lainaa edullisemmin muulta pankilta tai rahoituslaitokselta.

 

Voisiko lainaa saada toiselta lainantarjoajalta edullisemmin?

Tämä ajatus herää monella kuluttajalla, joka on tyytymätön vanhaan lainaansa.

Myös uusi kuluttajasuojalaki on lisännyt vanhojen lainojen uudelleen kilpailuttamista.

Nykyisen lainsäädännön mukaan vakuudettoman lainan nimellinen vuosikorko ei saa olla korkeampi kuin 20 % ja lainan muut kulut eivät saa olla vuodessa kuin korkeintaan 150 euroa.

Uusi vakuudettomia lainoja koskeva laki astui voimaan 1.9.2019.

Ennen tätä päivämäärä solmittuihin lainasopimuksiin laki ei automaattisesti vaikuta mitenkään.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että ennen lakimuutosta lainojen korot olivat huomattavasti korkeammat, haluavat monet kilpailuttaa vanhan lainansa uudelleen alhaisemman koron toivossa.

On toki monia lainantarjoajia joihin lakimuutos ei vaikuttanut juuri mitenkään, koska heillä lainan kulut ja korko oli jo ennen syyskuun ensimmäistä päivää kohtuullisella tasolla.

Näihin lainoihin lainsäädäntö ei tuonut muutosta eikä he näin ollen voi tarjota lainaa sen edullisemmin kuin aikaisemminkaan.

Joka tapauksessa laina tai useammat laina kannattaa kilpailuttaa tasaisin väliajoin ja yleinen ohje on kilpailuttaa laina noin kahden vuoden välein.

Lainan kilpailuttaminen ei Lainankilpailuttaja.fi palvelun kautta maksa asiakkaalle mitään eikä lainantarjousten vastaanottaminnen sido mihinkään.

Laina kannattaa kilpailuttaa jo siitä syystä että uuden tarjouksen vastaanottaminen on maksutonta tai riskitöntä.

Et menetä mitään, vaikka et löytäisi sopivaa tarjousta – toisaalta, jos edullisempi laina löytyy voit säästää kuukausitasolla mukavan summan.

 

Lainan kilpailuttamisen hyödyt

Lainan kilpailuttamisen tärkein ja selvin hyöty on siinä, että voit saada lainan alhaisemmalla korolla toiselta lainantarjoajalta.

Tästä tuleva hyöty näkyy hyvin nopeasti kukkarossasi.

Toinen selkeä hyöty on, että voit saada uuteen lainaan paremmat lainaehdot.

Näitä voivat olla mm. maksuvapaan pitäminen, pidempi maksuaika tai laina ilman takausta.

 

Kilpailuta laina monen lainantarjoajan välillä

Saadaksesi parhaan hyödyn lainan kilpailuttamisesta kannattaa vanha laina uudelleen kilpailuttaa mahdollisimman monen eri lainantarjoajan välillä.

Yksitellen sitä ei kannata tehdä, koska se vie monta tuntia aikaa, vaan kannattaa ottaa avuksi helppo Lainankilpailuttaja.fi palvelu.

Laina kilpailutetaan palvelun välityksellä jopa 30 eri pankin ja rahoitusyhtiön kesken.

Lainan kilpailuttamisen aloittaminen ei vaadi hakijalta kuin yhden hakemuksen täyttämisen omilla tiedoillaan ja lainasummalla mikä hänellä on maksettavaan.

Lainahakemus välitetään heti kaikille kilpailutuksessa mukana oleville lainantarjoajille.

Jokainen pankki ja rahoitusyhtiö tekee oman tarjouksensa, jos he katsovat pystyvänsä tarjoamaan hakijalle edullisempaa lainaa.

Jaa tämä artikkeli

heidi