Lainaa ilman vakuuksia

Lainaa ilman vakuuksia

Vakuudeton laina ilman paperityötä

Verkosta löytyy useita lainantarjoajia, jotka myöntävät lainaa ilman vakuuksia. Vakuudettomat lainat ovatkin netin suosituimpia lainoja, koska niissä lainanhakuprosessi on nopea eikä lainaa varten hakijan tarvitse täyttää monimutkaisia lomakkeita. Vakuudetonta lainaa voi hakea verkosta mihin vuorokauden aikaan tahansa ja lainahakemus käsitellään jopa saman päivän aikana. Lainan myöntämisen kriteerinä ei ole henkilötakauksen saaminen vai vakuuksien hankkiminen. Suurin vakuudeton laina mitä netistä voi hakea on tällä hetkellä 60.000 euroa.

Nykyajan ihmisellä on jatkuva kiire ja kaikki asiat olisi hyvä hoitua mahdollisimman nopeasti ja mutkattomasti, niin myös lainan hakeminen. Harvalta löytyy lähipiiristään lainalle sopivaa takaajaa tai lainalle ei edes haluat ottaa ketään tuttua yhteishakijaa. Monet lainantarjoajat myös ovat sitä mieltä, että lainaan ei tarvitse edes etsiä henkilötakausta, jos hakijan omat maksutiedot ovat hyvässä kunnossa ja hakijalla on säännölliset palkka- tai eläketulot. Vakuudeton laina ei ole paljonkaan vakuudellista lainaa kalliimpi. Ero näiden kahden välillä tulee usein ainoastaan nopeudessa. Kun lainaa varten ei tarvitse etsiä rinnakkaishakijaa ja odotella hänen vastaustaan ja tietojen täyttämistä, hoituu lainapäätöksen saaminen puolet nopeammin.

 

Vakuudettomien lainojen hyvät puolet:

  • Lainaa varten ei tarvitse hankkia vakuuksia tai henkilötakausta
  • Lainaprosessi on nopea
  • Netistä löytyy useita kymmeniä pankkeja ja rahoituslaitoksia, jotka myöntävät lainaa ilman vakuuksia
  • Tarvitsemansa lainan voi hakea suoraan netistä ilman pankissa käyntiä
  • Vakuudeton laina on yhtä turvallinen kuin vakuudellinen laina.

 

Vakuudettomien lainojen huonot puolet:

  • Vakuudeton laina on hieman vakuudellista lainaa kalliimpi
  • Vakuudettomassa lainassa ei ole toisen henkilön tuomaa turvaa.

 

Vakuudeton laina kilpailuttamisen avulla

LainanKilpailuttaja.fi palvelu tekee yhteistyötä noin 25 pankin ja rahoituslaitoksen kanssa ja jokainen lainantarjoaja myöntää vakuudetonta lainaa. Edullisen lainan etsinnässä kannattaa hyödyntää maksutonta lainan kilpailutuspalvelua, koska lainatarjousten pyytäminen maksuttoman lainankilpailutuspalvelun kautta on hakijalle maksutonta ja riskitöntä.  Lainan myöntämisen perusteena ei ole vakuuksien tai henkilötakauksen saaminen, mutta toisinaan toisesta yhteisvastuullisesta hakijasta voi olla hyötyä, varsinkin kun haetaan suurempaa lainasummaa.

Rinnakkaishakijan kanssa lainaa haettaessa molemmat osapuolet ovat 100 % vastuussa lainan takaisimaksamisesta. Kun lainanhakijoita on kaksi, on myös luotonmyöntäjän luottotappioriski puolet pienempi. Näin pankki tai rahoitusyhtiö pystyy myöntämään suuremman summan lainaa, pidemmällä maksuajalla ilman suurempaa riskiä. Yhdessä haettu laina antaa myös turvaa lainan takaisinmaksuun.

 

Kuka voi hakea lainaa ilman vakuuksia?

Lainaa ilman vakuuksia voi hakea henkilö, jolla on moitteettomasti hoidetut luottotiedot sekä riittävä maksukyky. Hakijalla tulee olla säännölliset tulot palkkatyöstä tai eläkkeestä. Ikäraja on minimissään 18 vuotta ja yläraja vaihtelee 60 – 70 ikävuoden välillä. Jokainen pankki ja rahoitusyhtiö tekee hakijalle oman riskianalyysin omien lainaehtojensa mukaisesta ja määrittää voivatko he myöntää hakijalle lainaa ilman vakuuksia. Luotontarjoajalla voi olla myös ehdottaa hakijalle hieman erilaista lainasummaa mihin hänen omat vakuudet riittää.

Jaa tämä artikkeli

heidi