Lainaa netistä

Lainaa netistä

Parikymmentä vuotta sitten monikaan suomalainen ei olisi ollut valmis hakemaan lainaa netistä. Muutenkin netin käyttö oli vielä lapsen kengissä. Ajat ja asenteet kuitenkin muuttuvat ja lähes kaikki asiat hoidetaan nykyisin netin välityksellä.

Verohallinto, Kela ja monet muut palvelut kannustavat hoitamaan asiat verkossa, koska se on huomattavasti nopeampaa ja mutkattomampaa. Nykyään myös monet suuret pankit ovat tietoisia tästä muutoksesta ja haluavat palvella asiakkaita suoraan verkossa.

Nykyään ihmisten työajat vaihtelevat yövuorosta iltavuoroon eikä sopivaa aikaa pankkiasioiden hoitamisen tahdo löytyä, jos asioinnin täytyy tapahtua päiväsaikaan keskellä viikkoa. Ihmiset ovat tottuneet, että asiat hoituvat juuri heille sopivaan aikaan mahdollisimman joutuisasti.

Tämä muutos näkyy myös siinä, että suomalaiset hakevat lainaa netistä entistä useammin. Ja tämä on täysin ymmärrettävää, koska netistä löytyy lainan kilpailutuspalveluita, kuten LainanKilpailuttaja.fi joka kilpailuttaa hakijan tarvitseman lainan yhden pankin sijaan jopa 30 eri lainantarjoajalla.

Lainan kilpailuttaminen usean eri pankin ja rahoitusyhtiön välillä antaa huomattavasti paremmat vaihtoehdot löytää netin edullisin laina. Lainan kilpailutus on hakijalle täysin maksutonta eikä lainatarjousten vastaanottaminen sido hakijaa mihinkään sopimukseen.

Mieti mitkä edut lainan kilpailuttaminen antaa verrattuna siihen, että käyt neuvottelemassa lainan läheisessä pankkikonttorissa useamman tunnin ajan.

 

Kun haet lainaa netistä kilpailuttamalla lainahakemuksesi useamman lainantarjoajan välillä, hyödyt seuraavasti:

  • Sinun tarvitsee täyttää vain yksi lainahakemus.
  • Lainahakemus kilpailutetaan hetkessä jopa 30 pankin ja rahoitusyhtiön välillä.
  • Lainahakemuksesi kilpailutetaan maksutta eikä lainatarjousten vastaanottaminen sido sinua mihinkään sopimukseen.
  • Voit aloittaa lainan kilpailuttamisen mihin kellonaikaan tahansa päivään katsomatta.
  • Lainan kilpailuttaminen monen lainantarjoajan kesken antaa parhaat tulokset löytää edullisin laina.

 

Lainaa netistä sen verran kuin tarvitset

Netistä voi hakea lainaa muutaman sata euroa, mutta netistä löytyy myös useita lainantarjoajia jotka myöntävät lainaa jopa 60.000 euroon saakka.

Hae lainaa netistä aina oman lainatarpeen mukaan tarvitsemasi määrä.

Ennen lainahakemuksen täyttämistä sinun voi olla syytä hieman laskea millainen on rahoitustarpeesi. Esimerkiksi, jos suunnittelet remontin tekoa kotona, laske alkuun paljonko tulet tarvitsemaan lainaa.

Toinen syy tarkemman budjetin laskemiseen voi olla häiden järjestäminen, auton hankinta, vanhojen lainojen yhdistäminen tai pidempi lomamatka.

Kuluttajille suunnattuja lainoja ovat kertaluontoisesti tilille maksettava kulutusluotto, joustava ja jatkuva joustoluotto, pikavippi tai netistä haettava asuntolaina. Myös yritysten on nykyään helppoa hakea yrityslaina suoraan verkosta.

 

Lainaa netistä ilman vakuuksia

Pankit vaativat usein suurempaan lainaan vakuuden tai ainakin henkilötakauksen. Vakuudellinen laina tarkoittaa, että lainan vakuutena on esimerkiksi oma asunto, kesämökki tai jokin muu kiinteä omaisuus. Lainaa varten hakija voi myös ottaa lainalleen toisen yhteisvastuullisen lainanhakijan lähipiiristään, kuten avo-tai aviopuolison tai ystävän.

Jos hakija on hakemassa suurempaa lainaa ja hänellä on mahdollisuus ottaa käyttöön vakuus tai henkilötakaus tämä on hyvä hyödyntää. Kun suurempaa lainaa hakee kaksi yhteisvastuullista hakijaa luotonmyöntäjän luottotappioriski on huomattavasti pienempi. Näin ollen lainantarjoaja pystyy myöntämään lainaa suuremman summan, paremmilla lainaehdoilla ja pidemmällä maksuajalla.

Tyypillisesti vakuudet tai henkilötakaus vaaditaan asuntolainaan tai muuhun yli 60.000 euron lainaan.

Aina hakijalla ei ole mahdollisuutta tai edes halua vakuuksien panttaamiseen tai henkilötakaajan etsimiseen. Nykyään vakuudellinen tai vakuudettoman lainan koroissa tai kuluissa ei edes ole huomattavia eroja. Vakuudettoman lainan ottamiseen rinnastetaan yleensä sen helppous ja nopeus. Lainaa varten ei tarvitse pyydellä lähipiiristä ketään täyttelemään yhteisvastuullisen henkilön tulo – tai muita tietoja. Lainaa voi hakea henkilökohtaisella takauksella juuri siihen tarkoituksen mihin itse haluat.  Vakuudettoman lainan käsittelyprosessi on nopea, koska hakemuksen yhteydessä tarkistetaan vain hakijan tiedot.

LainanKilpailuttaja.fi kilpailuttaa hakijan puolesta juuri ne lainapalvelut, jotka eivät vaadi lainalle vakuuksia tai henkilötakausta.

Jaa tämä artikkeli

admin