Miksi laina kannattaa kilpailuttaa?

Miksi laina kannattaa kilpailuttaa?

Toisinaan saamme kysymyksiä onko lainan kilpailuttaminen monen lainantarjoajan välillä turvallista tai edes välttämätöntä.

Tässä artikkelissa mietimme myös vastausta siihen miksi laina kannattaa kilpailuttaa monen eri lainantarjoajan välillä?

Lainamarkkinoiden kasvaessa on lainan kilpailuttaminen yleistynyt

Vielä vuosia sitten lainaa tarvitseva henkilö haki laina läheisestä pankista. Nettitarjonnan kasvaessa moni huomasi, että lainaa voi hakea kätevästi myös verkosta. Kun lainapalveluiden tarjonta netissä kasvoi, huomasivat monet kuluttajat, että eri lainapalveluihin tutustuminen ja lainojen vertaileminen on aikaa vievää ja monet kuluttajista tunsivat, ettei enää tiedä mistä hakea lainaa. Tuli selkeä tarve lainankilpailutuspalveluille.

Lainan kilpailuttaminen monen eri lainantarjoajan välillä on lainanhakijalle lähes mahdoton työsarka, mutta kun avuksi ottaa lainan kilpailuttamiseen erikoistuneen palvelun, ei puhutakaan kuin muutaman minuutin hommasta. Esimerkiksi LainanKilpailuttaja.fi tekee yhteistyötä 25 eri pankin ja rahoitusyhtiön kesken mikä mahdollistaa, että hakija jättämä lainahakemus kilpailutetaan hetkessä kaikkien lainantarjoajien välillä.

Lainan kilpailuttaminen antaa hakijalle useita varteenotettavia lainatarjouksia vertailtavakseen ilman, että hänen tulisi ponnistella asiaan eteen kovin paljon. Lainan kilpailuttamisen konkreettiset hyödyt näkyvät ennen kaikkea oman ajan ja rahan säästämisessä.

” Kun yhteen lainapalveluun tutustuminen ja lainatarjouksen pyytäminen vie keskimäärin noin 15 minuuttia, tarkoittaa se silloin sitä että jos haluaa pyytää itse lainatarjoukset 20 eri lainapalvelusta, se vie aikaa silloin 5 tuntia”.

 

Lainan kilpailuttaminen turvallisesti

Lainan kilpailutus LainanKilpailuttaja.fi kautta on erittäin turvallista. Palvelu tekee yhteistyötä vain lainantarjoajien välillä, jotka on todettu luotettavaksi ja turvalliseksi. Kaikki lainan kilpailutuksessa mukana olevat finanssialan yhtiöt ovat joko kotimaisia palveluita tai toimivat Suomessa monen muun maan lisäksi. Lainan kilpailutus ei itse myönnä lainaa, vaan he välittävät hakijan lainahakemuksen useille pankeille ja rahoituslaitokselle maksutta kilpailutettavaksi. Lainan kilpailuttaminen on hakijalle aina ilmaista eikä lainatarjousten vastaanottaminen sido hakijaa mihinkään sopimukseen. Vasta lainatarjouksen hyväksymisen ja lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen lainansaaja on velvollinen maksamaan lainan takaisin lainasopimuksen mukaisesti.

Lainan hakeminen ja varsinainen lainan kilpailuttaminen tapahtuu helposti täytettävällä hakemuksella. Hakemuksessa kysytään hakijan perustiedot, palkka- tai eläketulot, nykyiset velat, asuminen sekä siviilisääty. Hakemuksen huolellisen täyttämisen sekä lähettämisen jälkeen lainahakemus välitetään noin 25 lainantarjoajalle kilpailutettavaksi. Ensimmäiset lainatarjouksen hakija saa vertailtavakseen jo muutaman minuutin kuluttua. Lainatarjouksiin tutustuminen onnistuu esimerkiksi kotisohvalta käsin. Halutessaan hakija saa hyväksyä jonkun lainatarjouksista tai tarvittaessa hylätä kaikki ilman lisäkuluja. Lyhyen lainahakemuksen käsittelyn johdosta hakija voi saada myönteisen lainapäätöksen hyvinkin nopeasti ja lainan tilille jo saman päivän aikana.

 

Kilpailuta laina silloin kun sinulle sopii

Voit hakea lainaa netistä juuri silloin, kun sinulla on siihen noin 5 – 10 minuuttia aikaa. Lainan hakeminen ei vaadi sen suurempia valmisteluja, kun arvion siitä paljonko tarvitset lainaa sekä kuinka pitkän maksuajan haluat lainallesi. Jos kaipaat lainan suunnitteluun apua voit ottaa avuksesi alkuun lainalaskurin. Lainalaskuri laskee tarvitsemallesi lainasummalle sekä laina-ajalle suuntaa antavan arvion lainan tulevasta kuukausierästä sekä lainan kuluista ja korkomaksuista. Tarkan arvion saat, kun täytät ja kilpailutat lainahakemuksesi noin 25 pankin ja rahoituslaitoksen välillä. Lainan kilpailuttaminen tai lainatarjousten vastaanottaminen ei sido hakijaa mihinkään sopimukseen. Jokainen lainan kilpailuttamisessa mukana oleva lainantarjoaja tekee hakijalle oman riskianalyysin, jonka perusteella he joko jättävät oman lainatarjouksena tai eivät.

Jaa tämä artikkeli

heidi