Vertaa lainoja

Vertaa lainoja

Ota nämä huomioon lainavertailussa – vertaa lainoja oikein

Suomalaisten keskimääräinen lainan suuruus on 100 000 euroa. Lainaa otetaan usein asunnon hankintaan, auton ostoon tai kodin remonttiin. Jokainen suomalainen joutuu ottamaan lainaa jossain vaiheessa elämää.

Verkkohakemuksella lainaa voidaan myöntää 100 – 60.000 ja lainan maksuaika vaihtelee haetun lainasumman mukaan ja on väliltä 1 – 20 vuotta. Lainan takaisinmaksu jakautuu näin ollen usealle vuodelle, samoin lainan kulut ja korko.

Sellaista lainaa ei olekaan, missä ei olisi mitään kuluja tai korkomaksuja, mutta niiden suuruuteen voit itse vaikuttaa pienellä vaivalla.

Pieni ero lainanhoitokuluissa voi kuukausitasolla tuntua pieneltä, mutta kun otetaan huomioon koko maksuaika, ero onkin jo merkittävä.

Lainan kulujen ja koron lisäksi lainassa kannattaa huomioida muut ominaisuudet, kuten onko lainaan mahdollista saada maksuvapaata tai muita etuja.

 

Näin aloitat lainojen vertailun

Voit aloittaa lainojen vertailun tutustumalla eri lainantarjoajiin. Vai onko sinulla jo selvillä millaista lainaa tarvitset?

Vertaa lainoja myös lainatarpeen mukaan.

Tässä lyhyesti eri lainatyypit:

Kulutusluotto on kertaluontoisesti tilille maksettava laina, jonka käyttökohde on yleensä jokin suurempi hankinta. Kulutusluottoa voi hakea netistä 100 – 60.000 euroa. 1 – 20 vuoden maksuajalla ilman takaajia tai vakuuksia.

Joustoluotto on jatkuva tililuotto, johon asiakas saa tietyn luottorajan minkä puitteissa hän voi nostaa lainaa. Lainan kulut ja korko määräytyy nostojen mukaan. Asiakkaan maksettua käyttämäänsä lainaa takaisin, vapautuu lainaa uudelleen käyttöön. Joustoluotto toimii samoin, kun luottokortti.

Pikalainaa myönnetään yleensä pienempi lainasumma ja siinä on nopeampi takaisinmaksuaika kuin kulutusluotossa. Laina pystytään maksamaan hakijan tilille jopa 15 minuutissa. Takaajia lainalle ei tarvita.

Tässä vaiheessa olet jo hyvin perillä eri lainatuotteista. Aloita nyt lainojen tarkempi vertailu. Voit tarkastella lainapalveluiden korkotasoa esimerkkilaskelmien kautta, mutta jos haluat saada vertailtavaksesi henkilökohtaiset lainatarjoukset, suosittelemme kilpailuttamaan lainan useamman lainantarjoajan välillä.

LainanKilpailuttaja.fi auttaa lainaa etsivää hakijaa kilpailuttamaan lainan hetkessä. Palvelu on solminut yhteistyösopimukset yli 30 pankin ja rahoituslaitoksen välillä, joka jouduttaa lainan kilpailuttamista huomattavasti kuin, jos kilpailuttaisit lainan itse erikseen jokaisen lainapalvelun välillä. Lopputulos on toki saman, mutta lainan kilpailutuspalvelua käyttämällä säästät aikaasi jopa 5 tuntia.

Täytä LainanKilpailuttaja.fi lainahakemus ja tavoitat ison joukon luotettavia ja tunnettuja pankkeja ja rahoituslaitoksia. Näin pääset nopeasti vertailemaan henkilökohtaisesti sinulle suunnattuja lainatarjouksia.

Vertaa lainoja huolellisesti ja mieti millainen laina sopii sinulle.

Huom. Lainaahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen ei sido sinun mihinkään.

 

Lainatarjouksissa kannattaa vertailla seuraavia asioita:

Lainan nimelliskorko voi olla joko vaihtuva tai kiinteä. Vaihtuva korkoisen lainan nimellinen vuosikorko vaihtelee markkinoiden mukaan. Kiinteä korkoisessa lainassa, lainan nimellinen vuosikorko pysyy samana koko laina-ajan. Syksyllä 2019 astui voimaan uusi vakuudettomia lainoja koskeva korkokattolaki, jossa määriteltiin ettei lainan nimellinen vuosikorko saa nousta yli 20 % laina-aikana.

Lainavertailussa suurimman mielenkiinnon kannattaa asettaa lainan todelliseen vuosikorkoon, koska se kertoo parhaiten lainan halpuudesta tai kalleudesta. Lainan todelliseen vuosikorkoon on laskettu mukaan kaikki lainan kulut ja korot yhteensä koko laina-ajalle. Mitä suurempi lainan todellinen vuosikorko on kyseessä, sen kalliimmasta lainasta on kyse.

Lainan muut ominaisuudet korostuvat lainojen välillä, jotka ovat samanarvoisia edullisuudellaan. Tässä kohtaa kannattaa kiinnittää huomio lainan joustavuuteen. Onko lainaan mahdollista saada lyhennys- tai maksuvapaata ja jos on kuinka pitkäksi aikaa?

Tämä etuus voi olla tarpeen myöhemmin, jos arjessa tulee vastaan haastavia tilanteita kuukausierän maksamisessa. Tällaisia tilanteita voivat olla kodinkoneen hajoaminen, sairastuminen, lyhytkestoinen työttömyys tai muut arjen haasteet. Aina jos lainan takaisinmaksun kanssa tulee ongelmia, tulee lainansaajan ottaa yhteyttä lainan myöntäneeseen tahoon.

Lainojen vertailu auttaa hahmottamaan mistä löytyy sinulle sopiva laina mahdollisimman edullisesti. Pienen vaivannäön ansiosta säästä jatkossa jopa satoja euroa. Lainavertailu kannattaa.

Jaa tämä artikkeli

heidi